Koç Üniversitesi İşletme Kulübü, Koç Üniversitesi öğrencileri arasında yakınlaşma ve işbirliği sağlamak, onların mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak, iş dünyasının deneyimi ile üniversite dinamizmini birleştirmek ve bu ikili arasındaki etkileşimi geliştirmek amacıyla 1999 yılında Koç Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerine başlamıştır. Koç Üniversitesi İşletme Kulübü, öğrencilerin okullarına devam ederken iş dünyası ile ilişkilerini sürdürmesini ve okul sonrasındaki kariyerlerinde onlara katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

2010 yılında yenilenen Koç Üniversitesi İşletme Kulübü, bu kapsamda yeni logosuyla ‘KU Business Club’ ismini kullanmaya başlamıştır. Ana hedefini yenilikçiliği ve girişimciliği ön plana çıkarmak olarak belirleyen İşletme Kulübü, sıradanlaşmaktan çıkıp yenilikçi düşünceleri kapsayan tek kulüp olma özelliğine sahiptir.